Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Φ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΟΥ 15ΧΡΟΝΩΝ ΑΛΕΞΗ...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ (Φ.Ο.Σ.)

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ

Η Φοιτητική Οργάνωση Συναγερμού καταδικάζει συλλήβδην τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών.. Ως φοιτητές δηλώνουμε ότι τασσόμαστε κατά της βίας είτε αυτή προέρχεται από κρατικές μονάδες καταστολής είτε από παρακρατικές ομάδες «αντιεξουσιαστών» - αναρχικών.

Λυπούμεθα που οι προβλέψεις μας επιβεβαιώνονται τραγικά, με τον άδικο θάνατο ενός 15χρονου μαθητή.

Το ανεξέλεγκτο καθεστώς βίας των Εξαρχείων, ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα έφερνε την απώλεια ανθρώπινης ζωής, από κάποια μεριά. Δεν εξετάζουμε την πιθανή ιδεολογική προσέγγιση του θύματος, διότι όποια και να ήταν, η θλίψη για τον θάνατο ενός Ελληνόπουλου παραμένει ίδια.

Κάνουμε έκκληση προς τις πολιτικές νεολαίες, τις φοιτητικές παρατάξεις και τους μαζικούς φορείς να αναλάβουν με την απαιτούμενη ψυχραιμία και σοβαρότητα, την ευθύνη του ελέγχου και της περιφρούρησης των κινητοποιήσεων τους, διότι το κράτος φαίνεται παντελώς ανίκανο να πράξει κάτι τέτοιο.

Απαιτούμε προς όλους να πράξουν με αίσθημα ευθύνης τα δέοντα, προκειμένου να σταματήσει η ανεξέλεγκτη βία και ο κοινωνικός διχασμός, που θα μας οδηγήσει προς νέες απώλειες.

Πιστεύουμε οτι αν συνεχιστεί αυτό το χάος, θα αναδειχθούν στην συνείδηση του λαού, εξίσου εγκληματίες, όλοι εκείνοι που παρακινούν σε πράξεις βίας, με όργανο την προπαγάνδα, χωρίς να διστάζουν να θυσιάσουν στο βωμό της μικροπολιτικής και των ιδιοτελών συμφερόντων τους, νέους που γοητεύονται από την ιδέα της επανάστασης ή της εξουσίας.

Είναι θλιβερό το ότι απλοί πολίτες γίνονται τα θύματα ενός πολέμου κηρυγμένου εδώ και χρόνια. Μεσούσης της οικονομικής κρίσης οι καταστηματάρχες, αλλά και νέοι εργαζόμενοι, μετρούν απώλειες, ενώ η αβεβαιότητα για το μέλλον και την ακεραιότητα τη δική τους, των περιουσιών και της εργασίας τους, φαντάζει ζοφερό.

Αύριο, το στερνό αντίο στον αδικοχαμένο Αλέξη, ας αποτελέσει την αρχή της ενότητας μίας κοινωνίας που έχει χάσει τον προσανατολισμό της και όχι την επιβεβαίωση της πλήρους διάρρηξης του κοινωνικού μας ιστού, που κάποιοι εδώ και πολλά χρόνια επιδιώκουν.


Γραφείο Τύπου Φ.Ο.Σ.-ΝΕ.Ο.Σ. υπ.Τυπου Καλαντώνης Κ. Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: